Lainaa.com

Yleisesti

Kun H-hetki koittaa..

17.01.2014, kerozin

Niin. Mites sit tehdään.
Ehdinkö/ kykenenkö soittamaan Villen töistä hakemaan vai joudunko menemään taksilla tai lanssilla synnärille?

Ihanteellisin tapaus olis tietysti, jos synnytys alkais keskellä yötä tai viikonloppuna, niin tietäisin ainakin millä lähteä. Ja siinä olis tuki heti auttamassa.

Pieni huoli tästä aiheesta siis sen takia, kun synnäri sijaitsee noin puolentunnin ajomatkan päässä. Ja luulen, että synnytyksen ollessa käynnissä tuo matka tulee tuntumaan ikuisuudelta.
Siihen jos vielä päälle kuljetuksen odotus ennenkuin pääsee edes lähtemään niin helposti voi vierähtää toistakin tuntia ennenkuin perillä.

Ja kykenemisellä tarkoitan nyt sitä, että jos kivut onkin niin kovat, etten pysty puhumaan, niin kiva siinä sit ähistä puhelimessa hätäkeskuksen naikkoselle ja koittaa saada asiansa sanottua.

Muutoin ei kyllä edes jännitä se itse synnytys. Kivun miettiminen ei ole lisännyt pelkoja, eikä myöskään itse synnytyksen kesto.
Kestäkööt kuinka kauan tahansa, sillä uskon että kivut ja murheet unohtuu samantien kun saan sen pienen nyytin syliini.
Jos kyseisellä hetkellä kipu ottaa vallan, niin ei muutakun kivunlievitykset sitten kehiin. Kaikkia muita voin kokeilla, mutta en niitä aqua-rakkuloita. Hyi. Kuulostaakin ihan hirveeltä. Eikä ne tee mitään muuta kuin siirtää sitä kipukohtaa. ( google: http://www.epshp.org/kotisivut/synn/Virtuaalisynnytys/synnytyssali/aguarakkulat.asp )

Kaikki on muuten valmiina lähtöä varten.
Sairaalakassi aikalailla pakattuna, sieltä puuttuu enää kamera/ laturi, hygieniavälineet, omat vaihtovaatteet ja imetysliivit, sekä parit vaipat vauvelille.
Vaippoja ei olla edes vielä ostettu. Niitä on tuhansia erilaisia, niin mistä sitä nyt tietää mitkä on sopivat just sille meidän nyytille?
Imetysliivit tilasin netistä. Rahaa niihin en aikonut tuhlata paljoa, joten sopivasti löytykin kahdet yhden hinnalla! Toivotaan, että koko on oikea sit kun maito noussut, etten tursua niistä ihan mahdottomasti yli. Hah.

Niin ja onneks äiti kävi vierailulla. Meni nimittäin lähes kaikki mukaan tarvittavat vauvanvaatteet vaihtoon. Oltiin vähän hakoteillä, mitä se vauva oikeasti tarvitsee päällensä kun kotiinlähtö koittaa.

Autoonkin ollaan vihdoin saatu hankittua turvaistuin kuljetusta varten. Meillä oli siis ennestään lahjaksi saatu 9-18kk istuin, mutta se ihan newborn-istuin puuttui.

Eiköhän näillä alkuun pääse 🙂

Sairaalakassi


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *